En pyrkiy

Hyvät keskustan jäsenet, keskustan puolesta huolissaan olevat, keskustan vihamiehet ynnä assiesta välinpitämättömät. En aijjo pyrkiytyö k.o. puoluveen puhheenjohtajaksi, en ministeriksi, enkä puhemieheksi, en ees naapurin vanahallepoijjalle, joka tosin ei oo minnua siihen hommaan kysynykkää.

Ja arvoesat solisaliratit, komunistit, persut vihreät ja mitä teitä onkaa. En siis  oo myöskää tyrkyllä kohtisillään kilipaeltavana olevaan sosijaalitemokraattien puhheenjohtajan virkaan, en kokkoomukseen enkä ristillissiin. Samote viittoan (työ)kinttaalla komunistiin puoluveeseen, te-röönään (vae mitä vihreitähe...) Peästän ohi myös persun peänaatikan viran,  vaekka kuinka nieleksittä ja silimät tapillaan pyytelisittä. Samote saapi Orpo olla minun puolesta kokkoomuksen tulipiippuna vaekka maaliman tappi, siis jos minulta kysytään ja sammaan pötköön on hyvä maenita että eihän sitä multa kysytä.Samote se veministipuoluve saapi minun pyssyö poes minun pirrasta...

Sitä kun on mulla muutae työnnuuhaa, on halotekkoa apulannan tilluuta lehemänpoijitusta hemestin kipparoentie, on sonnanajjoa tukihakemuksen täyttöä jäläkikasvun nohittelluo työnlaetaan ja mahollisesti potunnostoaki vapun tietämissä. Ja on jonniinjoutavata plokinkirjotusta noamakirjan päevitystä ja runon rustuuta, (jos ei hummeetin sanavarasto oo huvennu yhettömmiin)

Ja on tuolla ulukokausteella lapijonsyrjällä eli kumikengän kärellä sulamisvessiin naveroetten kaevuujolohaa on muuttolinnun kuuntelemista ja aijjasta karkaelevviin vasikojjen noetumista ja kylän eläkeläesten ja pitkäaekaestyöttömin kajehtimista ja oman kalaonnen uksimista. Ja kun saesi kateltuo kesärattaeta autoon... niin eipä tässä kerkijäesi Helssinkin herraksi, ei millää... että kovasti onnea evuskunnasta puvonneille ja valihtematta jääneille, teillä on nyt/taas aekaa oekeisiin hommiin.

Vaen pyrkiynpä tästä nyt tuonne köökin puolelle resitenttikahavin juontiin, millonka ne ne vaalit olikaa....

Rakutteli Heikki, kieli pikkusen poskella

Kommentit

 1. Jo on sulla hommia kotipuolessa! Enhän sitä minä jaksaisi tuommosia. Väsyksissä oon jo postilaatikolla käynnistä, millon lienen viimeksi käyny.

  Mutta rupeja kuule Rinteelle kamreeriksi! Se ei Orpo kuulemma haluva kennenkään kamreeriksi lähtejä. Ennen muinon oli kepulainen Ahti Pekkala monet kerrat kamreerina hallituksissa. Komejat, lainehtivat hiukset. Ei tullu julukisuuteen kuin kerran vuojessa. Pitkän pöyvvän päässä luki putjettikirjoo. Ei sitä kukkaan kuunnellu, mutta eipä väittäneet vastaankaan. Sinä voisit itulaatikon kannelta samat latikat jutella tiejotusvälineille! Haltijoessaan ne olisivat.

  Ja jos niitä resitentin vaalija ajattelet, niin olihan se yks demari kanssa pitkään tallousministerinä. Sitä en tiijjä liekkö se kipparoenu hemestijjään vae liekkö männy toesin päen? Taesvat olla turkulaesija...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vaen mulle passovaesi semmonennii virka, kunvaen evut oesi huluppeat ja voesi homman tehä etänä, vaekkapa oman lammen rannalla tulilla istuen. Se on tämä nettiaeka pilannu monta hyvvää asijaa, kuten tuosta Pekkalan Ahista tullee mieleen, se ukko ei palajo tosijaan kilstoellu, mutta puhu asijaa ja kiristi vyötä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puttiini70vee

jossaenliejoulu

voalikuumetta?