Savusauna

Oesikko se kesä ihan virallisesti avattu meijjän kelehillä. Se kun poeka otti ja lämmitti ekakerran tälle sulalle tuon sanusaunan. Sauna on perimätiejon mukaan tekastu isosisäni, isäni ja yhen timpurin toemesta joskus nelejäkymmentäluvulla. Eikä sitä siis oo saatu poltettuo ja liekkö ees yrittäny niitä vinkeitä esittää. Meleko monesti tuli saunanpoloku rimppakinttuilla juosta välähyttyä talavellae pyyhkeen riepu olokapäellä ja aluvaate nytty kilikkaroejjen eissä. Vaen nyttemmin tämäon vaen kesäkäytössä.

Ja luulempa että se oesi usseampi saavillinen niitä hikipisaroeta, joeta on tuon lautomilla vuojatettu,. Monta vastasiskuo on lyöty ja usseampi koolillinen vettä on koavettu hikiseen peähän ja hartijoelle. On irvistelty löylyn kuumuuvvessa ja koetettu olla jaakona lautomilla vaekka vastan aeheuttama ilimavirta on lisänny kuumuuvvven tunnetta.

On siinä tonkan kansi kilahellu, kun tonkasta on pesuvessie kaaveltu ja on hierottu silimie lämmitysten aekana savun takija ja kuinka näyränä sitä onkaan kontattu lämpievän saunan lattijalla lisseämään puita eli kekäleitä kohentelemaan.

Seon oma jolohasa tämä savusaunan lämmitys, ynnä siellä kylypeminen, se ei oo hättäesen immeisen hommaa, eihä?

TSSSSIIIHHH!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kometiijjaa

Aeralle

voe tounalt