somatappaus

Vaen minäpä otan ja selevitän soman tappauksen kuluneelta viikolta. En tiijjä kuinka taketilleen kehtoan sen selevitteä, vaen näkkyypähä (eli suomeksi sanottuna, palajoko se hemesti antaa mulle nettiaekaa...)
Nii, sehä oli maanantaena pyhä ja minnäe mukavie puhumalla ja silimeä vinkkoamalla saen hemestin mukkaan tuonne Koston selälle pilikille, muka, tietennii kuiskuttelin jotta eikö lähetä kahtele, että joko siellä Petäjäsoaressa oesi pälävie, mihin nuotijota äkätä, eli vaekka köllötellä selällään ja katella piliviin kulukemista summuuta. Ja oekeen pannukahavit otettiin aeramiin mukkaan.
Olipa siellä yks tuttavapariskuntaki koppeunu sammoelle touhuille (pilikille) ja raatattiin tietysti leukavie, kehuttiin kalasaaliita ja ilimoa, se kun melekeen vaakana alako ränteä satamaan. No, minä nykäsin lopulta lynksin tulille ja maenihin että nyt makkaran paestoon tuonne saaren. Se kaverisakin herra ja hitalko, sano jotta he lähtöö tuonne mökille, ja tiijjä vaekka saunan lämmitämmä ynnä kaurapuurot keittelemmä. Minä vielä vikkuuttelin, että ihan kunnon hiillokset outellaan, kun ei oo kertakaekkijjaan kiirettä mihinkään, se kun tytärki koppeusi viemään poekaa merimaehin, ettei itellä tarvinnu lähteä, taekka poetsuha se mahto mennessä ajjaa.
No tulet tehtiin ja alako olla assiet sillä mallilla, että oli reäpy työnteä sitä viistoestasenttistä, mikäsennimiolikaa, niin, hiillosmakkarata siihen hiilloksen kuppeeseen. Kerettiin jo yhet makkarat syyvvä ja kahvitki hörpätä alakupalloeksi, kun jo soe puhelin lakkarissa.
Ja tytärhä se rimpautti, että se on tämä autto, kun rappautuu, tae joitaki muita sanoja se käytti, vaen suomennin sen teille. Minä utteerasin että nousooko lämmöt, kun se siis maenihti, jotta rupesi piippoamaan ja valoja pallaa ynnä väläkyttää kojetaulussa. Minä sannoen että jos ei nouse lämmöt, niin ajakaaha etteen päen vaen vaen seoratkaa lämpöjä. Ja sannoen että mepä suoritamma tässä semmosen pikasen siirtymäajon tuonne kotomökille.
Ja niihä se oli jo kerenny soettaa siinä moottorikelekalla-ajon aekana ja minä tietennii soetin takasi. Se tytär sano että lämmmöt pomppasi melekeen punaselle ja nyt ollaan teällä Jäälin nesteellä parkissa ja lämmöt tippu kun velipoeka puotti kierrokset tyhjäkäynnille. Minä arssinoen assieta muutamen sekunnin ja sannoen lopulta, että sammuttakkaaha se pirssi, minä soetan muutamen puhelun. Ja parin puhelun jäläkeen ilimotin matkalaesille, että kohta tulloo teille kyyti ja auttoamppulanssi toijjotalle, että outelkoaha.
Niihä se koetti tiistae ja ilimottivat auttosaeraalan teho-osastolta, että kulukuneuvvonne on nouvvettavissa korjattuna. ja minä tietennii ilimotin assien jäläkikasvulle, ynnä hommasin auton hakijalle kyytin. Niihän se tytär sae pirssin toasa alle ja lähti ajamaan palatakseen kotipuoleen. Ja peäsi se monijaeta kilometrie, kun melekeen sama peli ku etellissä päevänä, paesi että auto oli sammunu vähä hankaleesti jossaki kaapunnilla, muttei kuiteskaa iha mahottoman paekkaan. Ja eiku taas soettelin hinnaajata ja apuvoemie muutennii, ettei tyttären tarvihe jeähä kaapunnille hoakuroemaan.
Sitte kuluki pari päevää ja tuorstaena tuli tekstiviesti, tuossa yhen korvilla päeväsaekaan, että auttollenne on varattu aeka tännään kello ykstoesta nollanolla. No, mitä lie houranneet ne auttohospitaalin konneet, kun pari tuntie ennen oli tyttärelle tullu viesti, jossa ilimotettiin se parin päevän takanen aeka ja mulle siis tuoreempi, joka oli jo pari tuntie myöhässä ja sitä paetti autto oli jo siellä
No, saehan se tytär erinnäesten järjestelyjen jäläkeen kyyvvin sinne korjaamole ja ajeli kottiin ja minä outtelin akkunan takana kartanolle katelleen ja huokaelin raskaasti, sitä huluppejaa laskuo.
No, eikö tässä lie nokko, kammarissa jo uksitaan..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kometiijjaa

Aeralle

voe tounalt