Läheltä liippovaa

 Joo, vaekka otsikossa maenitaannii liippovaa-sana, niin kysseessä ei suinkaan oo viikatteen liippoaminen, kun vaen aasinsillan kautta. Vae metavoorastako ne kirjallisuuspiiriissä puhuvat. Kun nimittäen siitä koronasta ajattelin maenita, että ei oo ennää poessulettu sekkää, etteikö se koronapasilli välähyväesi pitkin Oulu-Kuuamo maantieta onnikoejjen ja henkilömoppiiliin hansikaslokeroessa, toolin selekämykksissä taekka takajarrukenkässä ja kahtele sopivata kyytisähyppäyspakkaa vaekka tässä meijjän seuvvulla.

Minä oon kyllä vikkutellu,että vetäsin kumikenkällä selevän viivan tuonne Porojojen sillan taa ja loehin siinä semmoset sanat, että koronapasille älyväesi matkustella takasi merimaehin vesikulukureittejä, käyttäen vaekkapa sitä Kostonniskan kalaporrasta varroen samalla joutumasta lahnan kirusiin ja siitä taas kohen Keminperrää...

Että hitasusmaskie tässä pittää katella, jos maalikylässä ajeloo, taekka vaekka merimaessa asti. No,eipähä peltipolliisit saa kunnon kuvvaa,vielä kunmuistasi auton etukilivenmullata tolokusti nii... Että varovaenen se on oltava, eikä palajo käsipäevie pätkitä ennää, puhumatikkaa poskisuutelmista taekka että ihan suulle... herranen aeka.

Vaen tosijaan, Kuuamossa se liikenneympyrässä on jo nähty ja visiin Taevalkoskellakion senjarrutusjäläkiin törmätty. Vaen onneki se virus ei levvie tietokonneijjen välityksella, eihä?

Ettätuota siitä aasinsillasta ja metavoorasta, sitä ei tiijjä missä se yks ukko(?) sen viikatteen kans kulukoo ja sirppihallaa suunnittelloo, muutennii vähenevvään sattoon. 

Vaen onneksi meillä on uus pappi, jolla on muuten kommea pirssi.... niin kommea, että melekeenkatteeksi käypiKommentit

  1. Juu, on meilläe kuapissa niitä maskija. Yhtä jo vähän kokkeilin ja kyllä sen läp henk kuluk. Kaopassa yhellä miehellä ol nuamallaan semmonen maski. Kassoella aeka monilla ol vissiir nuamallaan. Semmonen iso se ol mutta ei kumminkaan suurvissiir.

    Määttiijjä vaekka jo ens kaoppareissulle ätväöttäsin minäkii nuamallen semmosen pienen kiinalaesen.

    VastaaPoista
  2. Näkkyypä nuita maskinaamoja näelläkimaen ja johan nuihin alakaa tottuo. Ite oon koettanu pyssyö kotosalla, että ei tarvis naamijoetuo. Vaen Oulussa pitä lähipävinä ajella, että saa nähä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puttiini70vee

jossaenliejoulu

voalikuumetta?