Eikät siinä


 Sehän haalausi maalikylästä yks Toijjota kartanolle ja siitä haalausi ulos kolome silimäätekevää tuolta maalikylästä. Minähä oesin muutoen eppäelly että nuinko tuossa vartijotornin sakki on liikkeellä, vaen enpä tosissani moesie arssinoenu, kun olin jo asijoesta vähä kuusaalla. 

Tuossa kuvassaha on siis kaikki mitä ihminen tarvihtoo elläessään, siis pottuvoen mustikkasopan ja muikkujen ynnä maijjon lisäksi. Ja on kommea raktori millä viijjä maetotonkat tievvarteen Reäpyspoekiin autolla meijerille (ennevvanahaan) vietäväksi, on vähä ukkoseipään nokkieki, neki vanahasta ajasta muistuttamassa ja vähä talavista maesemaa. Siinä on evustettu ihmisen ropan kunnossapitohenkilöstö, jos sattuu jostakohin vaemaltammaan, on kulttuuri-immeinen hummeetivessiin selevänä pitämiseksi ja elontaepaleen keventämiseksi ja sitte, on vielä se joka sen viimmesen roopin kaevaa, josta ei ees tuon Teussin (raktori) kans nousta, Elikkä Jylykäsjakin kiekerön nykynen hauvvankaevajakkii ihan ite.

Nii, tottapuhhuin ja iliman muita höpinöetä. Taevalkoskisen taeteilijan, Jussi Valtakarin veistämää (liekkö tuo oekea sana taeteilijapiiriiss, anteeksi) ukonrohjakkeen näkköespatsastahan ne haalasi, oli matkassa vastaksieki, tae mitäkukkieheliekkää, ja kuivie evväetä siinä toevossa että jos meikän hemesti kissauttas kahavet eli saekat. Ja tuossa paperissa ne vikkuutteli että meikäläenen oesi tämän vujen taevalkoskelaesen rototyyppi taekka ei sinneppäenkää....

Että semmonen tappaus, puhheita pitivät ja minä hierasin silimäkulumaani tikkurinhijjaan ja koetin änkytteä jotaki vastaukseksi Ja muutaman kerran otimma selekäkeikkanaurujaki. Jos oekeen muistan...

Niin että kiitoksie valintatirektoraatille vae mikä konklaavi tuo lie olluukka nimeltäsä. Yritellään olla tolokusti niiku tähännii asti.

Kommentit

  1. Onneks olokuun vuojen taevalkoskelaeselle! Out oekeen sovelijaan tuntunen rototyyppi ja kunnijaks kotseovvulles!

    VastaaPoista
  2. Ka kiitoksie! Koillissanomiin sivulta löytyy juttu ja viteoki, jota tosin en ite ilikie kahtoa

    VastaaPoista
  3. Onneksippa olokoon oekeen olan takkaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kometiijjaa

Aeralle

voe tounalt