Ilimojaha tuo pitelöö

 Hyvvää marraskuun kolomannen aamupäevää. Sehän meinasi vähä tuuleskella eilissäiltana ja yölläki. Vaen nyt on keli vähä asettunu ja sitävaelle että vanahaa taevasta näyttäsi. Eipä oo tässä torpassa ennen tullu vesi seinästä satteella läpi, vaen nyt on seki ihme koettu. Taekka viissin jostaki ikkunan pielestä, eli siitä yläreunasta kahteli vaakatasossa tullu vesi tiesä meijjän eteläsessä päässä olleeseen huoneseen, taekka sen verra tihku läpi, että akkunan sisäpintaa pitkin valu. Ja samote tuli keskuslämmityshuoneen seinästä vettä, se kun on pikkusen matalampi osa se pannuhuonerekennus, niin kaet se sieltä ylläältä seinanrjasta jotennii sen vejen sae tulemaan. Pittää vissiin koettaa rakosie tilikitä. Vähäsen tuosäekäytti, kun aukasin pannuhuoneeseen menvän palo-oven niin tuli vettä niskaan. Kissaki teki julukisen tenän, kun sillä halutti ulos, vaen oven auvvetessa se sae vettä niskaasa. vaen jospa sen saesi jotennii kuivattuo, siis sen seinän, kissahan kyllä kuivuu itestään....

Olihan tuota luntaki viikko sitte ihan haetolle asti, vaen se suli poes. Ja on taas kelirikkoa niinku oesi kevät. Ja venekki meinasi alakaa oma-alotteiseksi. Tympiyny vissiin isännän laekuuteen ja lähti itekseen vesille. Vaen onneksi tavotin sen rantavessiistä kiinni ja toruskelin sitä vähä. Ja nykäsimmä sitte sen kuusen persijeeseen hemesti kans outtamaan uutta kessää. 

Ameiikassaki oesi kuulemma vaalit, vaen mahtaa olla yks ja sama kuka ne voettaa, tae siis meikäläesenleipä ei siitä levenne. oli Rumppi eli Pitteeni. Se vaen näen (hyvinnii) sivusta seoranneena on ihmetelly, että näekö heikoessa kantimiss on siellämaen se temokraatija, minnoon näehinpäeviin yhistäny sen huonouvven nuihin entisiin itälokin maehin. Vaen saa nähä, esittääköeu kauppapakotteita,jos Rumppi valitaan uuvvelleen.


Eikaet tässä muuta, kun että pikkusen jännänkakkaa pukkaeloo... siitä tässä myöhemmin

Heikki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puttiini70vee

jossaenliejoulu

voalikuumetta?