Unimaakarihoe

 Sehän kello mennä rakuttellee kohti yhtä aamuyöllä. Nukkumatti tae mikä unimaakari se onkaa, on tänä yönä suivaantunu meijjän kylätien heikkoon kuntoon. Sehän kun alakaa olla semmosessa kävveessä, kuin nuo ittäesen naapurin kylätiet siellä Ukraenan rajamaella, johon sen yhen Puttiinin kyuorma-autot nyt toasa haalovaa ruutipyssyjä ja sotilaeta. Ja tietennii pirut mielessään. Se on kallis assie, että tällä meitin resipentillä ei oo menny honnoorista eli huaveista salutoraja ylitte, vaen pystyy vatsappie eli messankerrie pitin sille naapurin isännälle laetamaan kuvvie Jennistä ja Aaropoijjasta ja siitä seinäänjuosseen näkösestä koerasta, että Puttiini unohtasi kokonaan ne sotatoemet. Ja keskittysi olleellisseen, eli vaekka siihen putnikkirokotteen kauppaamissen lantrinkilla eli iliman. Vae vettääkö ne senki ohta markkinoelta...


Nii, siinähä se on menny alakukevät, talavi, mennä syksy ja viimmekesäki verhojenravosta katellessa maalimanmennoa näellä kelehillä. Eli oravan hyppelyö lintulauvvan likkeisessäpihlajassa, harakan keikistellyö sammaesen puun alla ja teerenraatojen kerräellessä pirtin akkunoesta (semmonennii elleskaappi tässä sattu loppuvujesta, oon voenu maenitakkii)


Ja monennäköstä maalimanlopunsaarnaajata kelekkerehtii televisijo-ohjelmissa ja ratujossaki. Vaen elonmerkkie on kutennii ilimassa, kun eilissäiltana oli ilimaantunu kymmenkuntatonnie apulantoa tuohon kartanolle, että vissiin se on koppeuvvuttava vielä tulevana kesänä heinähommiin...

utokuumettaki tässä on pojetu, vaen vaehatuksissa on peästy halavalla, kun vaehattelloo nuita kartanolla läsöttävvie liikenteeseen ja poes vuorotellen. Ja sitäpaeti eihästä tohi kohta auokauppaan mennäkkää, eikä palajo muihinkaa, kun on ne maskipakot ja muut... mistäsitä tietää etä kuka seon se kauppijas ja kuka asijakas, vaekka ei niitä liijjemmin taijja niitä asijakkaeta olla, kohta enempi myöjie ku ostajie. 

Ja senmaskin kans sitä ollaan päketissä, vaen eile minä olin hurja, istuin nimittäen Kuusamossa iliman kuonokoppaa... syömässä. Kun ei oo sitä puuroluukkuo siihen maskiin keksineet.

Vaen nyt kömmin kammariin peiton alle ja kuulostelen että oesikko etelisen yön unihiekkalastista jäämie.

Pallaellaan, snao Heikki ja ps, en ala korjaelemmaan lyöntivirheitä, niitä mahtaa olla melekosen, kun saen orkosie sormiin päevällä navetassa remonttie tehessä, niin koetan eri sormilla naputella mitä normaalisti


Kommentit

  1. Olpa mukavata kuulla uutisija sieltä Koston rannoelta! Sävy on miehellä justiisa semmonen lopputalaven elikkä alakukevvään hilijanen värreily, että josko sitä tästä tuasennii elolle eistys. Ikkunasta oun minnäe katellu joka uamu, jotta onko tullunna lunta, että piäsis tuas kolloomaan. Ee meinoo silimijään uskoo, kun on ruvenna olemaan hanget vähenemmään päen. Soppii jo vaemokiin autoo pihassa perruuttammaan. Jospa se siitä suven tekis. Piäsis itikoeta huiskimaan.

    Kyllähän ne männävuosina puhel niistä apupaskasukupolovista. Mutta suaphan sitä sannoo aekase jokkaenen. Olin sitä minnäe jonniin aekoo harjottelijana tuossa sillosen Kemiran lannotetehtaalla. Kahtelin iltavuorossa tehtaan katolta valastujen kirjaimien vierestä, että minkähänlaesta porukkata tuolla Nilsijän suunnassa mahtaa asuva. Nyt sen sitten tiijjän, kun vaemo on sieltä päen. Nii että kevättä kohti, jospa ne unettiin sieltä herahtaa, kun aekasa lumet sullaa.

    VastaaPoista
  2. Ka kiitoksie kommentista! Hevohankiehan se täälä melekeen tekkee, tae kahtaa aenaski tämmösen vähä alta satakilosen. Pitäs melekeen lähteä hangen selekään mahtää kahtelemmaan, vaen jos joesi kahavet ensin. Ja että oot oekeen apulantatehtaan miehie ollu, sitähä ei tiijjä jos minnäe oon sinun valavomie kylyväny ja sinä ostanu puuroon silimän minun maksamalla apulantalaskulla. Nii se maalima pyörii..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kometiijjaa

Aeralle

voe tounalt