Joelle kallaan

 Terveppä terve Jooseppi! (Joe Biden- Josepsh Robinette Biden)


Rupesin tässä kirjottaa rakuttelemaan, kun oon laettamassa pehtoorin sinne Ameriikkaan yhteen pikkuseen paperiin nimmeä hakemaan. Se on yks Sauli vaen, joka sinne hurratuttaa satunnaesella kyytillä, ihan varma en oo siitä miten se tulloo, mutta eppäelen vahvasti että se nousoo jonku lentokoneen rahtitillaan. Semmosen joka on menossa hakemaan Kostariikasta kahvinpapuja ja ne oli vikkuutellu että koukkoavat sen valakosen kortteerin likitte, että paahan jo kahavepannu tulelle. Jos se pöönävelli sattuuki valamistummaan hyvissäajon, niin hommoa jostaki semmonen pannumyssy sen pannu peäelle, että ei ihan kylymäksi se höröttivelli mee. Eipä sillä, etteikö sen kahaven saesi kuumaksi toasa mikrouunissa. Korppuja nostele kans pöytään ja sano sille Saulille että kastahan nuita. 

Nii, olihan mulla muutae assientynkää. Se kun tuo naapurin ukko on heittäytyny hulluksi. Se kallajastaa ja kilstoeloo pitkin seinie ja ampuo pöksäyttellöö siihen suuntaan mihin sattuu torrakon piippu osottammaan. Ja sen kotiväki tuntuu olovan sen kans peäsemättömissä. Eli ei kukkaa ommaenen tohi sitä lyyvvä halolla peähän, eikä ees kerihtimillä tökätä kämmenselekään, siihen joka lepövää sen ytinpomminapin peällä. On se laettanu ajoneuvvojasakki tuonne muutamalle palstalle kaasuttelemaan, vaen katastusmiehet on vissin vieny niistä ajoneuvvoesta kilivet, kun ne ei oo päeväkausiin ajossa olleet. 

Eikä sillä kehevelillä mee muutenkaa peälle toevoen, ne kun oli ottaneet siltä housuista vyön, niin että sillä ei oo ietie mennä ollenkaa ulukokausteelle,kun ne kulumahousut ei ollenkaa pysy jalassa. Tietennii se voesi toesella käjellä kannatella niitä, vaen eikö tuo oesi meleko pölöjän näköstä. Hyvähä se oesi jos vaekka joku sille hänkselit lahjottas, taekka semmoset kollakehuousut, joessa oesi tiukka kuminauha. Niin ja seki vielä, että jos se ukko käyvvään haje piirille ja pannaan pakkopaetaan, niin kovin nolloa oesi sen kelekkerehtie piipaa-autolle housut nilikoessa, taekka vaalejanpunasissa pokseriissa roksit koepiissa. 

Niiettä sitä Nato-jäsenkorttiehan vasten se minä laeton sen Saulin siellä käymään. Oesin muutoen tullu ite, vaen yks lehmä on poekimisillaan, eikä tähän hättään oo mistä lomittajjaa ottaa. Ja muuen yks assie vielä, se Saulin pahukkeri on pikkusen hijaspuhheinen ja puhhuu semmosilla vertauksilla, ettei siitä ota Staalinikkaa selevää (tae oesi ottanu) ja josssaki välissä se saattaa sannoa paukauttoa ihan assieta ja suoraan, vaen sitte se säekähtää sitä itekki ja alakaa haukotella. Että varo sitä eläkä nukaha kesken puhheen.

Ja Jillille kans terviisie, siis sille kopilallesi. Sehän on mahottoman rapasakan oonen naesimmeinen. En tähän hättään kerinny muikkuja pyytämään, että oesin sille laettanu pari purkillista Koston muikkuja, vaen jospa minä sitte, kun laetan seuraavan kerran atjutanttini sinne eli liikutta ite näellämaen. Ja maenihen tässä vielä, että siellä Ameriikassa on melekonen luita minunnii sukukuntoa, ihan samalla sukunimellä varustettuna ku minnäe, ja samanverran lie millä nimellä sattuu. 

Että näellä puhheilla, pistä se nimi paperiin... t. Heikki Antero

Kommentit

 1. Joopa Joe! Ihan sopivan miehen oot sinne kalavesille lähettäny. Se kun oikein koukkuun sylykäsöö niin voep käyvvä niin, että Ukraina voettaa koko sovan ja Vennään raja siirretään Volokalle. Kun Suomesta ja Ukrainasta tulloo rajanuapurit, niin ukrainalaiset tietennii ehottaavat, jotta jos valtiojoliittova niinkun Suomen kanssa. Nimeks tulis Ukraina-Suomi-allianssi elikkä lyhyvemmin USA.

  VastaaPoista
 2. Tuossaha oesikki tolokusti itejaa. Pyrkiysi se Savitovon Ekiki tuonne, vaen sannoen että kua se sitte nostaa potunsiemmenet, jos sinne jeät hummoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae et Ekijä laskenna matkaan. Empä tohtis sen tuomioja käövvä kuulemaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kometiijjaa

Aeralle

voe tounalt