Auttokaupoella

Heikki se on nykyjään ollu melekeen jatkuvalla syötöllä yhensortin entiijjanpellaaja. Saateri kun oon vissiin puolitoesta vuotta jo yrittäny ostoa itelle ja saattasi se hemestikkii liippakylän litlissä sillä pistäytyö, tae siis siinä parkkipaekalla, se kun joku kuusamolaenen nuorimies tässä taannoen meinasi ajjaa auton akkunan läpi sissään asti, kun oli kuulopuhheijjen mukkaa tyttöystävä heittäny niille vinkeille, että ei oesi saanu ees sormella koettaa, tuota köhöm...
Entuotatiijjä, että uutta Korejan suhtannettako tässä outtelen, vae nykkiikö vaen nuukuus, kun kohtuu koslaan oesi käsirahat tilillä ja monta hyvännäköstä pirssie oon netistä löytäny, ja jopa tarjousten perrään kyselly ynnä koettanu uhkatiukalle tinkata. Vaen ei , ei pertteeni ei, ne nuo nykyset auttokulanssit ei ällyö tinkuun peälle, liesäevät vaen tahokin peälle toemisttomaksuja ja kolomattakymmenen rosentin korkoja, ynnä rikisteröentimaksuja. Espoosta asti oon Hontaa ostellu, ja jopa tuhansie tarjonnu, vaen eivätpä ne vastaa sähköposteihin, kun vastatarjousta oon tekassu. Pitäs vissiin panna pyhäkollaket jalakaan ja mennä junalla kahtomaan ja hurrauttaa sitte sielä Kostolle, jos siis ne peästäsi liikkeeseen auton paperoentiin.
Ei se ennen ollu näen vaekejata, sen kun talsi liikkeeseen ja teki viijjen-kuuvven vujen osamaksukaupan ja lippulakkie kaupantekijäesiksi kanto kauppijas kaenalossasa takapenkille ynnä issoa pyyhettä, että on mihin osamaksupäevänä kyynelie pyyhkie ja tukahuttaa issoa itkuo kun on se viimmenennii erä maksettu...
Oesisse ollu Volovoseeäksäki (vae meniko tuo loppu toesappäen?) Kaenuun kulanssilla myynnissä, vaen kun yön yli outtelin... ja toesenkin, niin johan oli joku rahamies sen ostanu (akathan ei tuommosen kaaran peälle ällyö, että mies se on ollu)
Noo, onneksi on leimattu Sulo kartanolla, se kun katastusmies anto sille vielä vujen ajoaekaa, kun ensi eri katastusmies oli tehny puolen rommaanin verran korjuulistaa. Kolomatta päevää se yks kylän poetsu sitä hitsasi ja entrasi muutennii ja kun sattu korjuun jäläkeen sopiva sauma, että se aerpäkin valo sammu, niin hurrautin Sulon äkkie katastukseen ja läpihän se meni.... en hoksannu sannoa korjaajalle, että lyhentäs sitä vaehekeppie alapeästä, se kun ottaa kakkosta silimään laettaessa maahan.
Ettätuota, oesikko vertaestukkea...?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kometiijjaa

Aeralle

voe tounalt